Српска народна шара

Манифестација „Пролећни дани“

О манифестацији

Манифестација „Пролећни дани“ биће одржана по други пут 13. маја 2018. године у дворишту Основне школе „Мирослав Антић — Мика“ у Панчеву. Она је први пут одржана 6. маја 2017. године, поводом обележавања прве године рада удружења „Веште руке“.

Манифестација је место на којој многа удружења и појединци имају прилику да представе разноврсне ручне радове. Сви излагачи на манифестацији имају прилику да се надмећу у такмичењу и то у две категорије — најлепши штанд и најукуснија посластица од јагоде.

Ове године, удружење „Веште руке“ први пут организује такмичење у изради најлепше извезеног јастучета (за све заинтересоване) и такмичење у изради најлепше извезене марамице (за ученике основних и средњих школа). Више детаља о такмичењима можете да прочитате у наставку.

Лого манифестације Пролећни дани

Такмичење

Израда украсног јастучета

Ручно везени јастучићи

Право да учествују на овом такмичењу имају сви пунолетни грађани Републике Србије. Рок за слање радова је 4. мај 2018. године.

Конкурс Пријава

Израда марамице

Право да учествују на овом такмичењу имају ученици основних и средњих школа из Републике Србије. Рок за слање радова је 4. мај 2018. године.

Конкурс Пријава

Пристигли радовиВезени јастучићи

Везене марамице

Програм

Ускоро више информација.

Пролећни дани 2017

На манифестацији је учествовало 24 излагача који су представили своје ручне радове и колаче од јагода. Манифестацију је, након уметничког програма ученика ОШ „Мирослав Антић - Мика“, свечано отворила председница удружења „Веште руке“ Јелка Ђорђевић. Поред изложбеног дела програма, веома успешно је реализована радионица о лековитом и зачинском биљу у организацији Виолете Мицковски Стефановић из Института Тамиш и радионица пустовања вуне у организацији удружења „Панонке“ из Панчева.


Учесници су се надметали у такмичењу у три категорије.

У категорији за најбољу посластицу од јагода:

  1. место - Драгана Остојић, ученица 5-3 ОШ „Мирослав Антић - Мика“
  2. место - Градско удружење свих пензионера Панчева, Панчево
  3. место - Удружење „Етно кутак“, Качарево

У категорији за најлешу рукотворину са мотивом јагоде:

  1. место - Удружење жена „Неолит“, Старчево
  2. место - Градско удуржење свих пензионера Панчева, Панчево
  3. место - Удружење жена „Доловке“, Долово

За категорију најлепше украшен штанд, прву награду је освојило удружење „Етно арт“ из Овче.

Локација